Stichting

Wij zijn een Stichting omdat we geloven dat we samen de zorg beter kunnen maken, met elkaar, voor elkaar, zonder winstoogmerk. Door een Stichting te zijn kunnen we primair inhoud-gedreven blijven. En we kunnen ons inzetten om het gedachtengoed van Leading Doctors uit te dragen en zo een beweging te creëren die als een olievlek kan werken.

Daarnaast financieren we het onderzoek dat we doen naar de effectiviteit van onze programma’s.

BESTUUR

Bert Arets - voorzitter

Bert Arets - voorzitter

Als kinderlongarts en bevlogen docent zie ik dagelijks collega’s en studenten die de greep op hun carrière, gezins- of privé-leven op een of andere manier kwijt zijn. Autonomie en positiviteit zijn belangrijke hulpmiddelen, wellicht zelfs voorwaarden om dit niet alleen te voorkomen, maar ook om die controle te herwinnen.

Het zijn die aspecten die ik ook zelf heb ervaren tijdens deelname aan een aantal workshops van de Stichting Leading Doctors.

Ja, zij kunnen echt het verschil maken, gedreven door persoonlijke inzet, passie en inlevingsvermogen

Ik ben dan ook blij en trots me als bestuurslid te mogen inzetten voor deze stichting, met name omdat het hierboven genoemde in elke vezel van alle mensen die zich binnen deze stichting inzetten, voelbaar is.

Bert: Kinderarts-pulmonoloog en associate hoogleraar Medisch Onderwijs UMC Utrecht

Thomas Ferguson - secretaris

Thomas Ferguson - secretaris

Thomas wordt blij van het bedenken en realiseren van oplossingen voor de zorg, waardoor professionals weer écht kunnen doen waar ze goed in zijn. Alles dus dat ‘het systeem’ vermindert of minder belastend maakt en alles waardoor de dokter weer meer bezig is met zijn vak.

Hij gelooft dat Leading Doctors een belangrijke bijdrage kan leveren aan gelukkiger dokters en daardoor betere gezondheidszorg.

Thomas is directeur van GeriMedica. 

Paul Esser - penningmeester

Paul Esser - penningmeester

Het is goed dat veel werk in systemen en protocollen is gevat. Maar als de autonomie van de professional uit het zicht raakt, raakt die professional de controle kwijt, en is hij/zij niet meer leading. Het is als los zand, dat door je vingers loopt. Dat gaat ten koste van de patiënten en ook van de professional zelf. Uiteindelijk is de hand leeg.

Altijd ben ik geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen. Door mee te denken met Leading Doctors hoop ik dat ik bij kan dragen aan het gedrag van artsen: zodat zij weer met passie en inspiratie door kunnen en de juiste keuzes kunnen te maken. Zodat die hand vol blijft!

Paul: gepensioneerd notaris

RAAD VAN AANBEVELING

Marcel Levi

Marcel Levi

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Ik word enthousiast van teamwerk waarbij het totaal-resultaat mooier is dan de optelsom van individuele bijdrages.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Ik hoop dat met het delen van wederzijdse ervaringen over artsen die een leidinggevende rol nemen we allemaal kunnen groeien in deze posities.

Marcel in 3 woorden:

Resultaat-gedreven, ongeduldig, gefascineerd.

Marcel is voorzitter NWO, Internist, voormalig ziekenhuis directeur

Rutger Mollee

Rutger Mollee

Waar gaat jouw vuur van AAN? 

Mijn vuur gaat aan van gepassioneerde mensen, van mensen die voelen dat dingen anders kunnen en daar vervolgens ook opvolging aan geven. Mensen die groots kunnen dromen maar ook willen handelen.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Mensen maken de zorg, niet de systemen. Ik stel mijn energie en denkkracht graag ter beschikking om dat meer mogelijk te maken.

Rutger in 3 woorden

Energiek, aan-elkaar-knoper, creatief

Rutger is dagvoorzitter & presentatie coach.

Sophie Hulshof

Sophie Hulshof

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Ik hou van werken aan een duidelijk doel met gedreven mensen. Ik vind het belangrijk om continu te onderzoeken hoe iets beter kan en ben extra gemotiveerd waar het gaat om maatschappelijke uitdagingen. Ik vind het heerlijk om orde te scheppen in een enorme chaos en om dat te vormen in iets werkbaars met resultaten. Samenwerking is bij dit alles essentieel voor succes, maar zeker ook om veel plezier te beleven met elkaar.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Het is mooi dat er mensen uit de doelgroep zelf opstaan en op geheel eigen wijze zich inzetten en energie investeren om de uitdagingen in de zorg te lijf gaan. De zorg staat onder druk en dat zal niet snel minder worden in de toekomst. Ik geloof dat Leading Doctors voor zorgprofessionals een verschil kan maken en wil daar graag aan bijdragen.

Sophie in 3 woorden
Positief, energiek, innovatief

Sophie heeft gewerkt bij Achmea en VvAA en kent de zorg vanuit dat perspectief en vanaf februari 2024 werkt zij als regiohoofd bij het juridisch loket. 

Doris van der Heijden

Doris van der Heijden

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Bijzondere gesprekken met bevlogen dokters, maar ook natuur, avontuur en muziek. In contact staan met mensen die dezelfde high energy hebben, een team vormen, hard werken en hard lachen.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Terwijl de focus tijdens mijn studie op het medisch inhoudelijke ligt, voel ik de behoefte om in mijn podcast KoffieCo de persoonlijke kant van al die ‘super dokters’ te ontdekken. Door betrokken te zijn bij Leading Doctors hoop ik op een positieve manier bij te kunnen dragen aan een nieuwe generatie zelfverzekerde, authentieke, menselijke artsen.

Doris in 3 woorden
Onbevooroordeeld, daadkrachtig, enthousiast

Doris is oprichter van KoffieCo de Podcast & co-assistent.

Annemarie Joosen

Annemarie Joosen

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Mijn vuur gaat aan van nieuwe dingen ontdekken, ergens helemaal induiken en dan het geleerde in de praktijk brengen. Ik krijg energie van het inbrengen van een ander perspectief of kritische vragen stellen waardoor iemand anders naar dingen gaat kijken. Ik laad op van lange strandwandelingen en goede gesprekken met vrienden.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Ik wil mijn brede marketing expertise graag inzetten om een positieve impact te realiseren op mensen en de maatschappij. Leading Doctors is een geweldig initiatief en in deze tijd is het nog belangrijker om samen de zorg in beweging te brengen.

 Annemarie in 3 woorden

Nieuwsgierig, betrokken, resultaatgericht

Annemarie is Marketing & Leiderschap professional bij NS.

Eva Heeling

Eva Heeling

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Mijn vuur gaat aan van enthousiaste, vrolijke en positieve mensen om mij heen om gezamenlijk creatieve, interessante en nieuwe uitdagingen aan te gaan! Daarnaast ben ik iemand die graag dingen onderneemt, veel buiten is en van sporten houdt.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Claire en Heleen leerde ik kennen via KoffieCo de Podcast. Door onze gemeenschappelijke positieve energie en enthousiasme was de klik er meteen. Om als geneeskunde student onderdeel van de Raad van Aanbeveling van Leading Doctors te zijn is in mijn ogen een unieke kans om mijn steentje bij te dragen aan de zorg van de toekomst. Leading Doctors krijgt op deze manier directe imput van de volgende generatie dokters.

Eva in 3 woorden

Zelfbewust, enthousiast, empathisch

Eva is co-assistent en maakt KoffieCo de Podcast.

Sjoerd Mollema

Sjoerd Mollema

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Met een team van bevlogen mensen werken aan projecten die daadwerkelijk leiden tot verbetering

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Omdat het goed is om structureel aandacht te geven aan het belang van werkplezier en bevlogenheid in de zorg. Op die manier kun je verbeterpunten aanwijzen en tot daadwerkelijke verbeteringen komen. Dit is essentieel voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de zorg.

Sjoerd in 3 woorden:

Bevlogen, geïnteresseerd, teamspeler

Sjoerd is cardioloog en houdt zich daarnaast in verschillende geledingen bezig met het onderwerp Duurzame Inzetbaarheid.

Casper Tax

Casper Tax

Waar gaat jouw vuur van aan?

Als je mensen tegenkomt die op eenzelfde missie zijn. Het wordt nog mooier als blijkt dat je elk teamlid eigen talenten en kwaliteiten heeft waardoor je samen kunt bouwen aan iets moois en productiefs. Dan is zowel de reis als het product een feest.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

De overtuiging dat de mens en niet het systeem centraal moet staan in de zorg kan ik alleen maar toejuichen. Het is erg zonde om te zien hoe talenten, passies en mooi plannen worden afgeremd tot zelfs afgestompt. Dat moet toch anders kunnen. Via de Raad van Aanbeveling hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de missie visie en doelstellingen van Stichting Leading Doctors.

Casper in 3 woorden

Volhardend, nieuwsgierig, uitgesproken

Casper is Chirurg in opleiding en bestuurslid van de Jonge Specialist.

 

Moussa F'touh

Moussa F'touh

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Mijn vuur gaat aan van gepassioneerde mensen die ambitie hebben en iets moois willen nastreven. Maar mijn vuur gaat ook aan tegen onrecht. Ik wil graag winnen, niet om een ander te laten verliezen maar om verder te komen

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Ik geloof echt in de verandering die noodzakelijk is in de zorg, van systeemwerken naar oplossingsgericht, maatwerk en menselijkheid, voor de arts en de patiënt. Ik geloof ook dat de zorg moet draaien naar preventie in plaats van herstel en genezing. Meer focus op gezonder leven en een leiderschapsrol voor de arts/doctor in dit proces.  Stichting Leading Doctors heeft de ambitie om vanuit de professional een impact te maken op hoe de zorg beter kan worden aangeboden, waarbij de arts meer zelfstandige keuzes moet kunnen maken voor zichzelf en de patiënt.

Moussa in 3 woorden

Direct, begrijpen, passie

Moussa is partner bij het Benelux corporate finance advieskantoor Nielen Schuman te Amsterdam

Berent Prakken

Berent Prakken

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Samenwerken voor een doel dat ertoe doet.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

Hier draait het om: in plaats van lijdzaam en passief afwachten een positief initiatief vanuit het hart van de zorg dat ik graag ondersteun waar ik kan.

Berent in 3 woorden

Oprecht, nieuwsgierig, beminnelijk

Berent is vice decaan in het UMCU & professor kinderimmunologie.

Dirk Loots

Dirk Loots

Waar gaat jouw vuur van AAN?

Van betekenis zijn voor anderen en letterlijk en figuurlijk in beweging zijn en blijven.

Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?

De eerste reden is natuurlijk zus Claire. Daarbij sta ik helemaal achter het gedachtegoed van Leading Doctors.

Dirk in 3 woorden

Luctor et emergo

Dirk is oprichter van Peak4.

Bas van de Goor

Bas van de Goor

Waar gaat jouw vuur van AAN?
Mijn vuur gaat aan als ik mensen kan helpen inzicht te krijgen hoe je een leven met diabetes begrijpelijker en leefbaarder kunt maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waarom draag je graag bij aan de Raad van Aanbeveling van Stichting Leading Doctors?
Protocollaire zorg is goed, het zorgt ervoor dat de beste wetenschappelijke inzichten worden gebruikt voor een universele aanpak van grote gezondheidsproblematiek. Maar er is niet werkwijze die werkt voor alle mensen. Iedereen is anders. Om de beste zorg te laten renderen bij alle Nederlanders is er dus ook een persoonlijke benadering nodig. Op die manier kan er efficiënter worden vastgesteld wat het probleem is, hoe het leven van iemand er uit ziet en op welke manier een zorgverlener tot de beste tactiek kan komen om alle wetenschappelijke inzichten te gebruiken voor een betere kwaliteit van leven van alle Nederlanders.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bas in 3 woorden:
Inspirerend, uitdagend, optimistisch

Bas is oud Olympisch Volleyballer & oprichter van de Bas van de Goor foundation.

Gönül Dilaver

Gönül Dilaver

Gönül is associate professor biomedische wetenschap, aandachtsgebied diversiteit.

Jan Rotmans

Jan Rotmans

Jan is professor transitiekunde.

Kiki Lombarts

Kiki Lombarts

Kiki is professsor professional performance van artsen.