Meet the team – Judith

Gepubliceerd op: 25-01-2023

Om jullie een beeld te geven van wie er eigenlijk achter Leading Doctors zitten, laten we onze teamleden aan het woord om iets te vertellen over zichzelf en Leading Doctors. Dit keer Judith! Judith geeft trainingen en is onderdeel van het kernteam. Ze is altijd enthousiast en energiek. En ze combineert op dit moment coschappen met het moederschap, dat zegt genoeg!

Waar ben je trots op?

Eind oktober 2021 ben ik moeder geworden van onze dochter Frenkie. Naast dat ik
onmetelijk trots ben op haar, ben ik ook trots op het feit dat ik het moederschap
combineer met mijn co-schappen. Dat betekent dat ik een studerende moeder ben.
En dat bevalt heel goed! Over 8 maanden ben ik klaar met mijn co-schappen en leg ik
de eed (van Hippocrates) af. Dan kan ik écht gaan dokteren. Iets waar ik heel erg
naar uit kijk!

Waar ligt jouw kracht?

Oprechte aandacht hebben voor de mensen om mij heen, is een kracht van mij. Door te vragen en te luisteren zoek ik de verbinding op. Door te zien en te benoemen wat er goed gaat, zet ik anderen in hun kracht. Ik kijk altijd graag naar wat er wél kan, in kleine, concrete, uitvoerbare acties of handelingen. En dit alles voer ik het liefst uit in de vorm van een teamverband, in de breedst mogelijke zin van het woord. Mijn voorliefde voor werken in teams is ontstaan tijdens mijn topsportcarrière in de hockey, en door ervaring versterkt. Want ja, individuen winnen wedstrijden maar teams winnen titels.

Waarin kwam jij tegen dat Leading Doctors echt nodig is?

Tijdens mijn promotieonderzoek in het ziekenhuis, wat ik vóór mijn coschappen afrondde, liep ik al tegen het feit aan dat er zo weinig aandacht was voor de mens áchter de onderzoeker. Het ging vooral over gepubliceerde artikelen, geïncludeerde patiënten, en goedgekeurde protocollen. Terwijl tijdens mijn hockeycarrière de gesprekken buiten het veld, met elkaar, zoveel indruk op mij maakten. Toen ik vervolgens met mijn coschappen begon, bleef ik mij verbazen over het feit dat de zorg voor elkaar, als zorgverleners, ontbreekt. Dat we in teams moeten werken, maar functioneren als eilandjes. Dat ik niet zelden uitgebluste zorgverleners ben tegengekomen, die ooit zo bevlogen waren, maar nu onder druk staan van het systeem, en niet meer de regie hebben over hun werk. Dit zijn stuk voor stuk aspecten waar wij met Leading Doctors mee aan de slag gaan, en waarmee wij het verschil kunnen maken.

Wat inspireert jou?

Ik bewonder mensen die staan voor wie ze zijn. Bij wie je ziet dat degene die zij zijn, congruent is met hun gedrag. En dat ze van daaruit handelen. Dat ze een positief rolmodel zijn voor de mensen om zich heen, en dat ze de ander zien, horen en in zijn of haar kracht laten. Ook raak ik geïnspireerd van mensen die het aandurven om tegen een gevestigde orde of cultuur in te gaan, trouw blijven aan zichzelf, die verandering brengen door te dóen in plaats van te roepen. Dat ze de moed hebben om via kleine paadjes verandering in te zetten en door te voeren. En als laatste, mensen in grote en belangrijke posities die zich kwetsbaar op durven te stellen en het gesprek met de ander écht aan durven te gaan. Dat vind ik moedig en daar raak ik van geïnspireerd.

Waar wil je over 2 jaar staan met Leading Doctors?

Mijn droom is dat Leading Doctors over een aantal jaar niet meer weg te denken is uit de zorg. Dat jonge zorgverleners de mogelijkheid wordt geboden om te werken aan de mens áchter de zorgverlener, vanuit de kennis en kracht over hun eigen drijfveren. En dat ze dat mét elkaar doen. Dat er een groep jonge zorgverleners ontstaat die de regie durven te nemen over hun werk, die hun bevlogenheid blijven voeden en laten groeien, om zo anderen weer te kunnen inspireren. En dat Leading Doctors een vast onderdeel van mijn werk vormt, omdat het moet en omdat het kan.

Ben je benieuwd wie er nog meer achter Leading Doctors zit? Klik dan hier!