Meet the team – Laura

Gepubliceerd op: 30-06-2024

Om jullie een beeld te geven van wie er eigenlijk achter Leading Doctors zitten, laten we onze teamleden aan het woord om iets te vertellen over zichzelf en Leading Doctors. Dit keer Laura! Laura is onderdeel van het kernteam en daarnaast werkt zij als fellow kinderoncologie in het Prinses Máxima Centrum. Met een kritische open blik en een luisterend oor weet Laura ons altijd tot nieuwe ideeën en plannen te helpen en toch de focus te behouden. 

Waar ben je trots op?

Op ons diverse kernteam waarmee we Leading Doctors al 5 jaar laten groeien als een solide beweging met een boodschap voor de zorg. En verder: op mijn gezin en waardevolle vriendschappen.

Waar ligt jouw kracht?

Ik blijf dicht bij mezelf en ben nuchter (met een sterke innerlijke bullshit radar). Dit helpt mij in de verbinding met anderen. Ik voel, luister en spiegel in gesprekken met anderen. Ik breng graag mensen bij elkaar, om ze vervolgens in hun kracht te zetten en samen in beweging te krijgen.

Waarin kwam jij tegen dat Leading Doctors echt nodig is?

Tijdens mijn opleiding tot kinderarts, heb ik ervaren dat bevlogen collega’s uitgeblust raakten en uit vielen. Waar is de aandacht voor ‘de mens achter de dokter’ dacht ik wel eens. Daarbij geloof ik dat je als zorgverlener pas kan zorgen voor een ander als je voldoende zorg en aandacht aan jezelf geeft. En dit is nou precies waar Leading Doctors zich voor inzet.

Wat inspireert jou?

Passionele mensen, mensen die zijn of haar droom aan het najagen zijn, en degenen die het leven vieren en het niet al te serieus nemen. Een intrigerend boek (laatste: human design, de blauwdruk van je gezondheid. Sowieso inspireert mij de stroming Human Design), de uitspraken van mijn oudste dochter en de wereld door haar bril.

Waar wil je over 2 jaar staan met Leading Doctors?

Dat een duurzame inzet van de zorgprofessional, onder andere door onze programma’s, steeds meer een vanzelfsprekendheid is. Dat we met onze programma’s innoveren met als resultaat dat we niet alleen zaadjes planten en aanjagen, maar ook met onze missie weten te bestendigen.