Meet the team – Robin

Gepubliceerd op: 19-07-2022

Een nieuwe rubriek in onze nieuwsbrief is ‘Meet the team!’ Elke keer laten we een van onze teamleden aan het woord om iets te vertellen. Het spits wordt afgebeten door Robin, de jongste, en ook degene die er het laatste bij kwam. Maar gelukkig is zij al even betrokken als de rest! Binnen ons team is ze verantwoordelijk voor de externe communicatie, ook geeft ze trainingen.

Waar ben je trots op? 

Afgelopen maanden heb ik heel hard gewerkt om mijn master Health Care Management af te ronden, en afgelopen week is dat gelukt, met een 8,5 voor mijn scriptie! Ik heb onderzoek gedaan naar hoe we patiëntverhalen op het internet kunnen gebruiken om het patiëntperspectief te belichten. Dit gaf me een enorme boost om door te gaan met waar ik mee bezig ben. Namelijk de zorg een stukje beter maken, door te blijven luisteren naar, en een stem geven aan, patiënten en zorgverleners.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt bij het orde brengen in chaos, overzicht creëren en plannen. Maar ook het verbinden met mensen en zoeken naar de raakvlakken en vanuit daar beweging in gang zetten. Op dit moment doe ik een project binnen het Amsterdam UMC, waarin dit best een uitdaging is. Binnen Leading Doctors probeer ik mijn krachten in te zetten, zodat we Leading Doctors steeds steviger neer kunnen zetten, voornamelijk door het houden van overzicht en kijken naar hoe we niet verdwalen in wat we doen, maar ook blijven kijken naar hoe we dit zo goed mogelijk kunnen doen.

Waarin kwam jij tegen dat Leading Doctors echt nodig is?

Afgelopen maand hadden we een train de trainer opleiding met Leading Doctors en we speelden een spel waarbij we de bal overgooiden en elke keer dat we de bal gooiden moesten we zeggen waarover we ons verbaasden binnen de zorg. Hier kwamen toch wel een groot aantal negatieve dingen uit. En ik denk dat Leading Doctors hierin iets kan veranderen, door steeds te kijken naar wat je WEL kunt doen. Ik werd alleen maar extra enthousiast over wat we met Leading Doctors proberen te bereiken en ga nog iets harder werken.

Wat inspireert jou?

Het inspireert mij enorm om met mensen te werken die staan voor wat ze doen en anderen hierin meenemen. Ook inspireren mensen mij als ze dingen anders willen doen en hiervoor willen werken. Daarom ben ik elke keer als we met Leading Doctors bij elkaar komen weer heel geïnspireerd, omdat er gewoon een visie is op hoe het anders kan en daar word je heel gemakkelijk in meegenomen. Ik kwam bij Leading Doctors door een podcast die ik luisterde met Claire en Heleen, en toen al konden zij onder woorden brengen wat ik zag in zorg. Toen inspireerde Claire en Heleen mij al!

Waar wil je over 2 jaar staan met Leading Doctors?

Ik hoop dat Leading Doctors over twee jaar een bekend begrip is binnen de zorg en dat we een beweging kunnen vormen van bevlogen zorgmedewerkers die samen de zorg anders willen inrichten. Wij kunnen niet alles veranderen, maar hopelijk kunnen we wel met onze trainingen een groep creëren die misschien met elkaar wel de zorg kunnen gaan veranderen.

Ik droom groot! Maar ik geloof echt dat we het met elkaar moeten doen. En ik hoop dat Leading Doctors, en ik, daar een rol in mogen spelen.