Opname Connecting the Docs, Leren van Special Forces

Gepubliceerd op: 22-02-2023

Op 16 februari hebben we tijdens Connecting the Docs gekeken naar een thema buiten de medische wereld waar we in de medische wereld veel van zouden kunnen leren: Leren van de special forces. Hiervoor hebben we Michiel gevraagd. Michiel heeft de hotelschool gedaan, maar vond daarna een uitdaging bij het Korps commandotroepen. Hij heeft als operator en ploegcommandant gewerkt bij het Korps commandotroepen in een zeer uitdagende omgeving met kleine hechte teams. Commando’s zijn Nederlandse special forces. Special forces zijn gewend om in kleine teams in extreme omstandigheden te kunnen opereren.

Wat maakt dat special forces kunnen presteren onder hoge druk in heel uitdagende en wisselende omstandigheden? Hoe behoud je je eigenheid binnen een stug systeem? Welke elementen zijn de sleutel voor een goed werkend special forces team en wat kan de zorg daarvan leren?

Michiel heeft ons meegenomen in de wereld van de special forces en het belang van teamwork. Kijk hieronder Connecting the Docs terug!

Wil jij er volgende keer ook bij zijn? Schrijf je dan in via de website!