Opname Connecting the Docs, Verschillende levensfases als arts

Gepubliceerd op: 08-11-2023

Op donderdag 19 oktober was er Connecting the Docs met Angèle van de Ven.
Als opleidingskundige begeleidt Angèle al 25 jaar medici bij de professionele ontwikkeling van persoon & beroep. Zij draagt graag bij aan een gezonde balans tussen mens en werk en motiveert artsen om een leven lang met zin, plezier en voldoening aan de slag te blijven.

Onlangs verscheen de herziene editie van haar loopbaanpocket HEEL de dokter – leven en werken met zin, in samenwerking met Sophie Querido. Een handzame gids op het pad in het artsenleven, met aandacht voor de verschillende loopbaanfasen, van geneeskundestudent tot je uitgedokterd bent. Met veel praktische weetjes en prikkelende vragen waarmee artsen van alle generaties en disciplines de verbinding met zichzelf en elkaar kunnen opzoeken. Om te dokteren van generatie op generatie, met de uitdaging verschillen te verbinden of overbruggen. Zodat je op jouw manier kunt leven en werken met zin, als dokter en als mens. Kortom: welke dokter wil jíj zijn?

Tijdens de bijeenkomst nam Angèle ons kort mee langs de rode draad in het boek: de zes verschillende loopbaanfasen in een artsenleven met de daarbij horende karakteristieken, behoeften en uitdagingen. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag met een van de verdiepende vragen en krijg je de gelegenheid jouw ervaring(en) met collega’s te delen.

Kijk hier de opname terug!