Team Stichting Leading Doctors

Op welke manier zetten mensen hun talenten in?
Bij Stichting Leading Doctors werken we met een kernteam dat voor en achter de schermen aan Leading Doctors werkt. In ons team zitten artsen en niet-artsen, daardoor weten we precies wat er speelt op de werkvloer, en kunnen we met een frisse blik naar de zorg blijven kijken. Zo werken we met een huisarts, 2 kinderartsen in opleiding, een co-assistent die ex top-sporter is, een ondernemer die in de verslavingszorg werkt, een cardioloog in opleiding, een socioloog en trainer/coach en iemand die bij een snelgroeiende innoverende startup in de zorg werkt. Iedereen draagt bij aan Leading Doctors omdat zij geloven in onze missie: De menselijkheid in de zorg vergroten.

Het is een gevarieerd team en iedereen heeft unieke talenten. Zo is Marije een woordenkunstenaar met tomeloos enthousiasme en energie. Thijmen heeft een praktische, nuchtere en meer zakelijke kijk op zaken. Janneke heeft een brein waarmee zij heel breed kan denken en verschillende verbanden kan leggen, en is tegelijkertijd to-the-point wanneer het nodig is. Judith neemt al haar ervaring als team topsporter mee en stelt altijd frisse vragen. Madelon houdt ervan om onze processen te analyseren en efficiënter te maken. Laura geeft duidelijk richting, zoekt de echte verbinding en laat zich niet gek maken. Heleen is altijd positief, stelt de beste vragen, staat aan de basis van al onze programma’s en weet iedere groep mee te krijgen. Claire steekt het liefst alle spreekwoordelijke vuurtjes aan, ze heeft visie en staat met 2 voeten op de (huisartsen)grond.

Hoe zorgen jullie voor elkaar?
We hebben minimaal eenmaal per maand een meeting met het kernteam om de plannen en actiepunten voor de volgende maand door te nemen. We hadden regelmatig teammiddagen, nu zien we elkaar op zoom. Dat vinden we super ongezellig, maar het is even niet anders. Ook in deze tijd waarin ‘ons echte werk’ heel veel aandacht vraagt, worden we er heel blij van om Stichting Leading Doctors verder te brengen.

Beschrijf een mooi moment van de afgelopen maand die je met het teambeleefde.
Begin januari hadden we een teammiddag om onze why-how-what te beschrijven. 3 groepjes maakten een elevator pitch. Het waren 3 andere verhalen, en samen vormen ze het geheel!