Wat?

Joost Frenkel, kinderarts en opleider kindergeneeskunde in het UMC Utrecht:

“Het BURN-IN programma kwam er omdat wij veel last hadden van het tegendeel ervan, burn-out. Het is niet het enige wat we daaraan hebben gedaan maar wel veruit het meest inspirerende. 
Dat kwam door drie aspecten:
het gemengde gezelschap, van de jongste ANIOS tot de oudste professor. Dat zorgde voor een grotere verbondenheid.

Ten tweede was er de nadruk op ieders eigen drijfveren en kwaliteiten. Dat stelde mensen in staat om zelf hun werkplezier op te zoeken en te vinden en zichzelf meer te waarderen.

Tenslotte was er het charisma van Claire Loots en Heleen Esser, de vouwen van Leading Doctors. Zij kennen het artsenvak van binnenuit en hebben een weldadige “niet-lullen-maar-poetsen” mentaliteit.

Of het door BURN-IN komt zal ik nooit zeker weten, maar in het afgelopen jaar is er iets wezenlijk veranderd in het werkplezier van onze artsen (in positieve zin) en het verzuim en drastisch gedaald.”

Trainingen, workshops, discipline overstijgend onderwijs, inspiratiesessies en masterclasses op maat

Onze workshops gaan altijd over ‘de mens in de dokter’ en kunnen gaan over samenwerking, talentontwikkeling, bevlogenheid, tijd- en energiemanagement, leiderschap en BURNIN blijven. Daarvoor hebben we een vast programma ontwikkeld – zie hieronder.

BURNIN programma

Dit is een groepstraining die speciaal is ontwikkeld voor opleidingsgroepen of vakgroepen. Burn-out voorkomen is gelukkig niet voor iedereen relevant, maar BURNIN blijven wel! In het BURNIN-programma worden deelnemers zich weer bewust van hun eigenheid, talenten en drijfveren. Daardoor ervaren deelnemers meer autonomie en verkennen zij hun eigen ontwikkelmogelijkheden. Door dit in een groepstraining te doen stimuleren we een open, veilige sfeer die ook leidt tot collegiale support. Autonomie, ontwikkelmogelijkheden en collegiale support zijn krachtige aspecten die het welbevinden van professionals bevorderen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over ons BURNIN programma.

Coaching

Onze expert coaches geven individuele coaching. We zoeken altijd naar een passende coach bij jouw vraag.

Voorbeelden van recente programma’s

Huisartsenopleiding Amsterdam UMC locatie AMC – Medisch leiderschap 2-daagse, begin van huisartsenopleiding

TULIPS (leiderschapsprogramma voor kinderartsen) post doc programma – rode draad in 2-jarige opleiding met workshop aan het begin, midden en eind

Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht voor alle AIOS  – BURNIN programma.

OLVG Amsterdam Oost en West – Discipline Overstijgend Onderwijs  – ‘Hart of hard voor de zaak’ en ‘vitaliteit in je team’

Traineeship van 1 jaar, voor artsen van Medic Match, rondom persoonlijk & medisch leiderschap.

Amsterdam UMC locatie AMC Graduate school – Programma Talents in PhD, met kick-off en 2 vervolg workshops