Wat?

Onze missie bereiken wij door trainingen te geven waarin wij artsen aanspreken op hun autonomie, eigenheid en het belang van de verbinding met elkaar. Daardoor kunnen zorgprofessionals de mens in zichzelf en de patiënt weer zien en centraal zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere arts een Leading Doctor in zich heeft en impact kan hebben op patiënten, collega’s en de zorg in bredere zin.

Onze trainingen geven we altijd met een arts en een niet-arts zodat we zowel binnen als buiten de box kunnen werken met de deelnemers. We onderbouwen onze programma’s wetenschappelijk en doen onderzoek naar de effectiviteit ervan.

Programma’s die we geven van intensief & verdiepend naar kort & krachtig.

Uiteraard maken wij programma’s altijd om maat, hier geven we een overzicht van de verschillende opties.

Traineeship Medisch Leiderschap.

Programma van 1 tot 2 jaar ingebed in de opleiding tot specialist. In het traineeship combineren we elementen uit het BURNIN-programma (zie hieronder) met intervisie en persoonlijke coaching. We vullen het programma aan op basis van een uitgebreid intakegesprek waarin we bespreken welke thema’s extra aandacht verdienen in de groep. Het doel van het traineeschip is om inzichten en vaardigheden in persoonlijk en medisch leiderschap concreet te vertalen naar het gedrag op de werkvloer.

Praktische informatie

Looptijd: 1-2 jaar
Tijdsinvestering deelnemers per maand: 2-5 uur
Workshops: 2,5 uur

  • Intervisie: 2 uur
  • Coaching 1-1,5 uur
  • Zelfstudie/ reflectie: 0-1 uur

Studie en lesmateriaal wordt verstrekt door Stichting Leading Doctors tijdens het programma.

BURNIN-programma

Burn-out voorkomen is gelukkig niet voor iedereen relevant, maar BURNIN blijven wel! Dit programma is ontwikkeld om met een groep zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, paramedici) samen te volgen om bevlogenheid te stimuleren.

Het BURNIN-programma bestaat uit 5 dagdelen: een kick-off gevolgd door 4 thema-workshops, dat meestal gedurende 1 jaar gegeven wordt. Doel van het BURNIN-programma is dat deelnemers zich weer bewust worden van hun eigenheid, talenten en drijfveren. Dit geeft een goede basis om met meer plezier te werken, op een manier die passend is, meer autonomie te ervaren en ontwikkelmogelijkheden te verkennen. Tijdens deze groepstraining stimuleren we een open, veilige sfeer die ook leidt tot meer collegiale verbinding.

Autonomie, ontwikkelmogelijkheden en collegiale support zijn krachtige aspecten die het welbevinden van zorgprofessionals bevorderen.

Praktische informatie

Looptijd: 0,5-1 jaar
Tijdsinvestering deelnemers per maand: 0-3 uur

  • Workshops: 2,5 uur 5x per jaar

Studie en lesmateriaal wordt verstrekt door Stichting Leading Doctors tijdens het programma.

Trainingen, workshops, discipline overstijgend onderwijs, inspiratiesessies en op maat

Onze workshops gaan altijd over ‘de mens in de dokter’ en kunnen gaan over thema’s zoals samenwerking, talentontwikkeling, bevlogenheid, persoonlijk en medisch leiderschap, tijd- en energiemanagement en BURNIN blijven.

Coaching

Onze expert coaches geven individuele coaching. We zoeken altijd naar een passende coach bij jouw vraag.

Joost Frenkel, kinderarts en opleider kindergeneeskunde in het UMC Utrecht:

“Het BURN-IN programma kwam er omdat wij veel last hadden van het tegendeel ervan, burn-out. Het is niet het enige wat we daaraan hebben gedaan maar wel veruit het meest inspirerende. Dat kwam door drie aspecten: het gemengde gezelschap, van de jongste ANIOS tot de oudste professor. Dat zorgde voor een grotere verbondenheid.

Ten tweede was er de nadruk op ieders eigen drijfveren en kwaliteiten. Dat stelde mensen in staat om zelf hun werkplezier op te zoeken en te vinden en zichzelf meer te waarderen.

Tenslotte was er het charisma van Claire Loots en Heleen Esser, de vouwen van Leading Doctors. Zij kennen het artsenvak van binnenuit en hebben een weldadige “niet-lullen-maar-poetsen” mentaliteit.

Of het door BURN-IN komt zal ik nooit zeker weten, maar in het afgelopen jaar is er iets wezenlijk veranderd in het werkplezier van onze artsen (in positieve zin) en het verzuim en drastisch gedaald.”

Voorbeelden van recente programma’s

Huisartsenopleiding Amsterdam UMC locatie AMC – Medisch leiderschap 2-daagse, begin van huisartsenopleiding

TULIPS (leiderschapsprogramma voor kinderartsen) post doc programma – rode draad in 2-jarige opleiding met workshop aan het begin, midden en eind

Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht voor alle AIOS en stafleden  – BURNIN programma.

OLVG Amsterdam Oost en West – Discipline Overstijgend Onderwijs  – ‘Hart of hard voor de zaak’ en ‘vitaliteit in je team’

Traineeship van 1 jaar, voor artsen van Medic Match, over persoonlijk & medisch leiderschap.

Amsterdam UMC locatie AMC Graduate school – Programma Talents in PhD, een verkorte versie van het BURNIN programma gericht op PhD studenten over effectief gebruik van talenten en samenwerking.

 

Al onze trainingen zijn gericht op zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, assistenten, paramedici). De inhoud van de training wordt afgestemd op de specifieke doelgroep en wordt in de aankondiging van de training gecommuniceerd.